чим можна замінити м'ясо

М’ясо не єдиний продукт, який містить достатню кількість білків і мікроелементів, без яких здоров’я людини знаходиться під загрозою. Існує цілий перелік рослинних продуктів, які замінять вам м’ясо. Найголовнішими у вашому меню повинні бути бобові культури. Саме вони містять стільки ж протеїну, скільки і м’ясо.

Кількість білка в бобових близько 20%. У них ви можете знайти достатньо вітаміну А, В1, В2, В6, С і РР. Бобові культури багаті залізом і фосфором.
Якщо ви вирішили відмовитися не тільки від м’яса, а й від інших продуктів тваринного походження фахівці рекомендують тофу. Це нежирний сир з соєвого молока, до його складу входять 9 амінокислот, а також достатня кількість кальцію.

Замість білків тваринного походження вживайте соєвий соус. Він замінює людині масло, приправи, сіль, майонез.
У соєвому соусі немає холестерину. Цей продукт відмінно підійде тим, хто стикається з серцевими захворюваннями. Дивно, але в горіхах цілих 30% білка.

Вони також багаті жирами, що робить горіхи дійсно ситним і калорійним продуктом. Високий вміст білка і в насінні. Насіння соняшнику містять 24% білка, а в насінні льону більше кислот омега-3, ніж у рибі. Насіння також багаті кальцієм, цинком і магнієм.

Велика концентрація білка також у свіжих грибах, мариновані та сухі гриби менш корисні, в них можуть бути консерванти.
Не забувайте про морепродуктах, в них білок найбільш оптимальний для того, щоб засвоюватися організмом. Переробка риби займає у нашого організму близько 2 годин, коли на перетравлення м’яса потрібно 5-6 годин.

Крім того, в рибі багато амінокислот. Таурин, який містять кальмари, креветки, тріска, тунець, відіграє важливу роль у нормалізації обміну речовин, лікуванні захворювань серця, стабілізації нервової системи. Один рибний день на тиждень запорука гарної фігури.

Риба допомагає нам поповнити запаси йоду, а також жирних кислот.

Чим можна замінити м’ясо