чим замінити м'ясо

Можна, звичайно, скуштувати соєвого м’яса і ковбас з нього, але це, по-перше, якось банально і очікувано, по-друге, вчені обожнюють лякати нас різними історіями про те, що від частого поїдання сої з людьми відбуваються. Тому я пропоную тобі закусити сочевичну котлетами. Ця страва родич близькосхідного фалафель, смажених у фритюрі котлеток з нуту і спецій. Наші котлети у фритюрі ми жарити не будемо зайві калорії нам ні до чого. До речі, за смаком сочевичним котлети дуже схожі на справжні, м’ясні, тільки вони трохи більше піджарені й сухі.

Втім, сухість цю можна нівелювати за допомогою овочів.

Ними ж урізноманітнити смак. овочів (будь-яких можеш додати морквини, капусти, помідорів, кабачків і чого ще душі завгодно, обов’язково цибулю і часник)
Борошно (як загусник фаршу і основи для панірування) Спеції (зіра, куркума і перець)

Сіль, рослинне або топлене масло
Для початку відвари сочевицю до готовності хвилин 20. Слей воду і остуди.

Дрібно порізані овочі обсмаж з невеликою кількістю масла і спеціями до напівготовності. Остуди і їх. Змішай овочі з сочевицею, додай трохи борошна, якщо суміш виходить занадто рихлою. Тепер наліпи котлет, обваляти їх у борошні ще раз і обсмажити з двох сторін (хвилини по дві-три з кожного).

Їж і нахвалювали! Фото: Fotolia / PhotoXPress. ru.

Чим замінити м’ясо