Чому єнот полоскун

Спосіб життя єнота-полоскуна присмерк нічний: вдень це тварина спить де-небудь в дуплі, яке може розташовуватися досить високо над землею: на висоті 20-30 метрів. Нори полоскун самі не риють, користуються готовими, виселяючи господарів (лисиць, борсуків), або займають покинуті. Житло може бути в ущелині скелі, або просто в купі хмизу.

З настанням сутінків єноти залишають притулку і бродять у пошуках їжі по своїй ділянці.

Неквапливо просуваючись, тварини можуть проходити за ніч до 2,5 км. Розмір індивідуального ділянки перебування єнота залежить від багатьох факторів і може варіювати від 0,1 кв.

км в передмістях до 50 кв. км в степах. У сільськогосподарських районах Північної Америки площа ділянки перебування єнота становить 1-4 кв. км.

Самці живуть поодинці, молоді єноти тримаються з матір’ю протягом першого року життя на її ділянці.
Підростаючи, молодь розселяється, причому самці йдуть з материнського ділянки на значно більші відстані, ніж самки, які зазвичай залишаються неподалік.

Зустрічаючись, сусіди-самці починають гарчати один на одного, опустивши голови і вискаливши зуби, шерсть на загривку наїжачує жовтня всім своїм виглядом дають зрозуміти, що не раді зустрічі. Після такого ритуалу вони зазвичай розходяться, не доводячи справу до бійки. Однак при великій кількості їжі, наприклад, на звалищі, звірі набагато лояльніше один до одного і можуть годуватися на відстані кількох метрів.

Єнот-полоскун єдиний представник сімейства єнотових, який з настанням зими занурюється в тривалий сон. У Канаді він триває 4 місяці.
Сон єнота неглибокий і переривчастий.

У теплу погоду єнот іноді прокидається і може протягом кількох годин бродити недалеко від лігва. При похолоданні знову забирається у своє житло і засинає.

Чому єнот полоскун?