Чому рвуться млинці

Незважаючи на те, що масниця закінчилася зовсім недавно, млинці все одно періодично випікає мало кожна домогосподарка ще б пак, адже це блюдо таке смачне, до того ж його любить буквально кожен член родини. Про те, ми вже писали, тому сьогодні поговоримо про те, чому ж вони рвуться, коли їх намагаєшся привернути? Сьогодні точно не відомо, де з’явилося це чудове блюдо. Як стверджують історики, млинці з давніх пір присутні в раціоні харчування російських людей, французів, японців, китайців, англійців і багатьох інших націй.

Якщо говорити безпосередньо про нашу країну, то у нас млинці з’явилися ще в язичницькі часи. По суті, це саме економічне блюдо з борошна, оскільки для його виробництва потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Варто відзначити, що до складу російських млинців, на відміну від інших, часто входять дріжджі. Тим часом, у древніх слов’ян блюдо використовувалося як поминальна їжа і дана ідея навіть дійшла до наших часів.
І, звичайно ж, млинці є незмінних атрибутом масниці, адже своєю формою вони неабияк нагадують сонце.

Що робити, якщо рвуться млинчики? А тепер поговоримо про відомі проблеми, які пов’язані з цим прекрасним блюдом.

Наприклад, дуже багато дівчат скаржаться на те, що при випіканні млинчики часто рвуться.
З чим це може бути пов’язано? Досвідчені господині стверджують, що проблема в першу чергу полягає в нестачі одного або відразу декількох інгредієнтів, а це мука, цукор і яйце.

Необхідно трохи поекспериментувати з пропорціями. Інша особливість приготування страви пов’язана з тестом.

Після того, як ви замісили його, не варто відразу ж виливати тісто на сковорідку. Чому? Справа в тому, що тісто ще не знайшов клейку здатність, тому необхідно дати йому постояти хоча б десять хвилин при кімнатній температурі і тільки після цього приступати до смаження. Ще одна складність пов’язана з добавками.

Так, деякі дівчата люблять додавати в тісто різні компоненти для смаку. Це може бути, наприклад, ванілін або какао.
Є думка, що ці добавки сприяють тому, що млинці рвуться. А зараз ми дамо вам кілька цінних порад, які допоможуть вам без проблем впоратися з приготуванням млинців.

Перше. Небажано використовувати яєчний порошок для приготування, замінюючи їм курячі яйця. Справа в тому, що порошок значно змінює смак страви, причому не в кращу сторону. Крім того, з яйцями млинці виходять ажурними і тонкими.

В якості основи найкраще брати воду. Деякі використовують зовсім незвичайні рідини: квас, соки, пиво тощо.

Повірте, в підсумку млинчики виходять не найсмачнішими.
А от використання ряжанки або кефіру може піти їм тільки на користь. Якщо говорити про борошно, то більшість зупиняє свій вибір на пшеничного воно і зрозуміло.

Але не забувайте, що чудові млинчики виходять також з інших видів борошна, включаючи кукурудзяну, вівсяну і навіть гречану. Спробуйте поекспериментувати. Для того, що б уникнути появи грудочок в тесті, бажано використовувати не віночок, а електричний міксер. Крім того, перед замісом не забудьте просіяти борошно через сито. Уявімо, що тісто готове.

Виникає питання на чому смажити? Відразу ж відмітаємо тефлонові сковороди вони мало підходять для цього.
Найзручніше використовувати чавунні сковорідки, оскільки вони прогріваються найбільш рівномірно, а млинчики на них практично ніколи не підгорає.

Блинниці зручні тим, що дозволяє за один присід приготувати відразу декілька млинчиків. Якщо ви вирішили посмажити млинці на тефлоновій сковороді, то не забудьте змастити її жиром. Чомусь багато хозяюшки впевнені в тому, що її не треба нічим змащувати, а потім скаржаться на підгорілі млинці.

До речі, що б вони не підгорає, не потрібно переборщувати з цукром при замісі тесту. Крім того, в нього необхідно додати дві ложки рослинної олії.

Чому рвуться млинці?