Чому слід вживати горіхи

Всі горіхи занадто багаті білком і жиром, і повинні вживатися тільки взимку, і то помірно. Горіхи слід жувати разом з невеликою кількістю висушених солодких фруктів або з медом, але ніколи з соковитими фруктами вода і жир не змішуються. Горіхи, насіння та інші рослинні жири
Безсумнівно, наші предки використовували в їжу горіхи і та інші насіння.

Однак все насіння мають захисну оболонку, яка по жорсткості може варіювати від волокнистої до дерев’янистої. Ми не маємо болючих гострих зубів і сильних щелеп, щоб витягувати ядра горіхів з шкаралупи. Горіхи і насіння дуже багаті поживними речовинами, але вони корисні тільки в сирому вигляді.

Термооброблені жири і білки хвороботворних і навіть канцерогенні.
Проте більшість людей в сучасному світі ніколи не пробували дійсно сирих горіхів і насіння. Вони містять багато води і тому мають ніжну м’якоть, наприклад, у мигдалю вона за консистенцією нагадує яблуко, а у макадамії горіхову пасту.

Практично всі доступні у продажу горіхи та насіння сушать у печах при низькій температурі (ймовірно, 70 `С) найчастіше по кілька днів, щоб запобігти появі цвілі і тим самим продовжити термін зберігання.
На жаль, наше травлення погано справляється з переварюванням горіхів, будь вони сирі, підсушені або смажені. Іноді на 90% складаються з жирів, горіхи та насіння краще їсти зрідка і дуже маленькими порціями. І навіть у цьому випадку їх розщеплення на жирні кислоти, амінокислоти і глюкозу тривалий, трудомісткий процес.

Жири можуть перебувати в тонкому кишечнику кілька годин, перш ніж жовчний міхур виділить жовч, необхідну для їх емульгування (розщеплення і перетворення в рідкий стан). Зате жирні фрукти авокадо, дуріан, аки, плоди хлібного дерева і оливки в зрілому вигляді багаті легкозасвоюваними жирами.

Ніжна м’якоть молодого кокоса теж легко засвоюється, а от затверділа м’якоть визрілого кокоса практично не перетравлюється. Сира свіжа листова зелень та інші овочі містять невеликі кількості жирних кислот в дуже доступній формі. Всі необхідні нам легкозасвоювані жири можна отримати з фруктів і ніжною листової зелені. Біологічно ми не є жіроедамі. Хоч і приємно іноді з’їсти штучку авокадо або жменьку горіхів, але людина все ж істота переважно углеводоядное.

В основному, досвідчені фрутаріанці уникають джерел з високим вмістом білка, тому що ми віримо, що ми отримуємо все необхідне в потрібних кількостях зі свіжих фруктів.
Але, як я говорив, шлях фрутаріанства дуже індивідуальний, і тут все залежить від людини і рівня його досвіду; так, наприклад, багато новачків передають горіхів, сухофруктів і жирів просто тому що їм не вистачає того почуття заповнювання в шлунку, яке давала їм варена їжа. Проблема в тому, що всі горіхи, якщо тільки не вказано, що сирі, піддаються термічній обробці в тій чи іншій мірі. Це ще одна причина, по якій фрутаріанці їх уникають. На людей чинять сьогодні великий тиск, змушуючи слідувати сучасним рекомендаціям у харчуванні, але зазвичай більш досвідчені фрутаріанці їх ігнорують.

Замість цього вони слухають день від дня що потрібно їх організму.

Чому слід вживати горіхи?