Як готувати суші і роли

Я дуже люблю японську кухню. Але ціни на суші мене завжди бентежили і щось підказувало, що, якщо навчитися готувати обожнені мною страви в домашніх умовах, буде відчутна економія. Так і вийшло. І, крім того, з’ясувалося, що готувати їх нескладно!

Чесне слово! І ось, ділюся рецептом. спеціальний рисовий оцет для суші (він не кислий, солодкуватий) Він досить дорогий, але його вистачить на кілька десятків разів! рис звичайний, непропаренний, круглозерний (мені найбільше подобається Містраль — Італіка).

Зовсім не потрібно морочитися і купувати спеціальний рис для суші, він занадто дорогий. Все вищезазначене (я маю на увазі екзотичні продукти) продається в більшості московських супермаркетів.

Про інші міста, на жаль, не знаю. Крім того, потрібні такі продукти, як креветки, слабосольний лосось, копчений вугор, гребінці, свіжий тунець, червона ікра, авокадо, огірок, солодкий перець і т. п. — вибирайте самі, з того, що доступно. Рис насипати в каструлю і промивати до тих пір, поки вода не буде залишатися абсолютно прозорою.

Потім залишити постояти в холодній воді хвилин 10 і після цього тільки варити.
Довести до кипіння, зменшити вогонь, зварити до готовності, потримати на самому маленькому вогні, щоб вода випарилася остаточно. Коли рис трохи охолоне, додати в нього рисовий оцет, змішаний з невеликою кількістю цукру і солі (до речі, зараз продається вже готова суміш розведеного оцту з цукром і сіллю, дуже зручно).

На півкіло рису — дві столові ложки оцту, сіль і цукор — потрошку, в принципі, рис для суші повинен бути прісним на смак. До речі, рис остуджувати потрібно дуже швидко, перевертаючи його обережно ложкою і обдуваючи: для цього японці використовують великий віяло.

Я теж махаю над рисом віялом, тільки він у мене малуватий небагато.
Розкласти на столі або на серветці (в ідеалі на спеціальній ціновочке макису, я собі таку купила — класна штука! У Якіторії ціновочку обгортають харчовою плівкою.

Спробувала — дуже зручно) лист норі, зверху тонкий рівномірний шар теплого ще рису (злегка теплого, щоб водорості стали еластичними), відступивши від ближнього до вас краю півсантиметра і заповнивши рисом не більше 2/3 ширини листа норі. Утрамбовувати рис потрібно добре.

У середину кладеться різна начинка, нарізана довгими вузькими смужками: наприклад, смужки авокадо, креветки, смужки огірка, копчений вугор, лосось. Для начинки підходить взагалі практично будь-яка благородна риба, м’ясо якої можна їсти сирим або злегка просоленим.

За допомогою ціновочкі або просто акуратно серветкою згорнути рулетом чим тугіше, тим краще, нарізати дуже гострим ножем, і роли готові (з вугром додатково можна посипати кунжутом). Звичайні суші ще простіше: купку рису зліпити долонькою в міцну подовжену гірку, зверху трохи змастити васабі і покласти подовжений скибочку слабосольного лосося або вугра, шматок омлету, велику розпластану креветку і т.
д., можна перев’язати вузької стрічкою норі.

Трохи складніше спайсі-суші, але вони найсмачніші, по-моєму. Рис зліпити гіркою, як у попередньому випадку, обернути гірку відрізаною від аркуша смужкою норі шириною приблизно в 2 см, злегка змочити кінець стрічки і притиснути, щоб він приклеївся. Вийшла човник, яку можна заповнити червоною ікрою або спеціальної начинкою, яка робиться так: креветки, злегка відварені кальмари, гребінці або мідії, риба, навіть шматочки відвареної курки — будь-який з цих продуктів порізати на маленькі шматочки, додати майонез, змішаний з аджикою, кайенским перцем (трохи) і чуточкой маринаду від імбиру, перемішати. Туди ж, в соус, можна додати трохи червоної ікри.

Отримані салатом заповнити човники. Подавати суші і роли слід з васабі, пелюстками імбиру, згорнутими у вигляді трояндочки, не забудьте піалочку під соєвий соус. Приємного апетиту! .

Як готувати суші і роли?