як почистити кокос

Як почистити кокосовий горіх? Чистити кокос — просто!

Сьогодні, багато екзотичні плоди та горіхи стали
з’являтися на полицях супермаркетів і магазинів. Вони часто невиправдано
дорогі.

Але є деякі, які дуже недорогі, корисні, але тим не
менш мало купуються, тому що люди просто не знають як чистити і
їсти цей плід або горіх. Розповім, як зламати і почистити кокосовий
горіх. Ви побачите як це просто і легко зробити. 1. Як вибирати кокосовий горіх?

При виборі горіха
в магазині, стежите, щоб горіх був цілий, без тріщин, слідів патьоків
рідини і без виступаючих частин.

Кількість «волосся» на ньому ні про що
не говорить і ні на що не впливає.

При виборі горіха потрясіть його, якщо
в ньому бовтається сік — значить можна брати. Якщо ні — краще не
ризикувати, горіх може бути порченний. Кокос в магазинах недорогі — до

1 долара за великий горіх.
З одного горіха можна отримати до 300мл соку
і до півкілограма м’якоті.

Стільки ж соку, кип’яченого, напханого
хімікатами і консервованого в алюмінієву банку коштуватиме
більше, ніж цілий горіх з соком. Стільки ж м’якоті, висушеного і
подрібненого в стружку коштуватиме втричі більше натурального горіха.

Що поробиш — люди не знають як почистити горіх і воліють
консервовані сурогати втричі дорожче.
2. Як зламати кокос? Беріть звичайний молоток і
ламайте.

Але є хитрість. Не треба класти горіх на стіл і лупити по
ньому молотком. Так звичніше, але так неправильно ламати кокосовий горіх.

До кокосу треба поставитися ніжніше. Він вимагає ласкавого звернення.
Увага!

Головний секрет кокосового горіха! Приготуйтеся запам’ятати
таємницю таємниць.
Секрет полягає в тому, щоб тримати горіх на вазі в
руці, і лупити по ньому молотком. Не бійтеся попався на пальцях,
кокос великий і промахнутися можуть лише ну дуже косі.

Не бійтеся, що
молоток зісковзне — спеціально для того, щоб кокос добре тримався
в долоні і молоток не ковзав — природа дбайливо виростила на
кокосової шкаралупі міцні волокна-волосся.
Не намагайтеся зламати горіх з
пари ударів — не треба фанатизму. Напівпр його ніжно, але наполегливо, так
щоб на ньому почали утворюватися тріщини, а м’якоть всередині початку
відходити від шкаралупи. Потихеньку, шкаралупа стане відставати від м’якоті.

І якщо ви все робите правильно, у вас вийде ось такий крассавец:
Все!

Далі чистити не треба. Його можна їсти.

Але
почекайте, не поспішайте! Не забудьте про кокосовий сік, або як його ще
ніжно називають «кокосове молочко».
3. Як отримати кокосовий сік? Якщо ви профі з чищення кокосів і при орудованіі молотком вам вдалося
НЕ розламати його нафік і сік залишився всередині, то — записуєте самий
складний процес.

Берете ножик і відрізаєте в кокосі макушечкі. Потім
зливанн сік у склянку і висилаєте мені в Київ. Жартую, жартую. Можна пити! АЛЕ!

Попередньо побегайті навколо з бубном, для більшої важливості.

Хлопці, пийте цей сік без проблем і страхів. Змішуйте з горілкою і
вином, додавайте в десерти, намастіть його на попу і обличчя і т.д. і т.ін. Щоб збагнути не скисло чи воно багато розуму не треба.
Якщо не смердить
кислятиною — значить не скисло — можна пити.

З одного кокоса можна
злити зазвичай півсклянки — склянка свіжого кокосового соку. Не можна його
зберігати. Наступного дня він скисне. Використовуйте його негайно і
без зволікання. 4. Як
є кокосову м’якоть?

Очищати далі кокос не треба.
Його
треба їсти з цієї тонкої коричневої шкіркою.

Просто наріжте кокс і
їжте. Натирайте його в стружку і додайте в тісто, в компоти, в
варення. Але краще всього їсти кокос свіжим і свіжо зламаним. Адже він не
втрачає корисних властивостей при зберіганні і готовий обдарувати вас і натуральним
кокосовим маслом і натуральними рослинними білками і просто ніжною
соковитою м’якоттю.
Їжте його, відчувайте себе в раю і будьте здорові!

17. 03. 2010, Гeорг Вaртaнян.

Київ, Україна.

Як почистити кокос