Як правильно пити абсент

Щоб уникнути покупки підробленого абсенту, уважно читайте всі написи на етикетці. У першу чергу подивіться на назву. Написання слова «абсент» у різних мовах відрізняється.

Наприклад, в Іспанії та Італії зазвичай пишуть «Absenta», в Чехії — «Absinth». Будьте уважні: часто зустрічаються напої, що імітують абсент, — в цьому випадку назва міняють навмисно. У Франції, наприклад, де слово «абсент» пишеться як «Absinthe», випускається лікер «Absente».

Французький
«Absente» — всього-навсього імітація абсенту. Далі необхідно прочитати інші написи на етикетці. Якщо на етикетці вказано «absinthe refined», значить, перед вами очищений абсент, в якому туйона немає.
Відсутність забороненого в багатьох країнах туйону також підтверджує напис «thujone-free». У Росії фортеця алкогольних напоїв позначається у відсотках, а деякі іноземні виробники позначають фортеця в proof (1 proof = 0,5% спирту).

Таким чином, напис «100 proof» говорить про те, що в абсенте 50% алкоголю. Напис «distilled» означає, що напій переганяється, а не наполягали. Зміст туйону зазвичай позначають в мг / кг та (або) в ppm.
Однак часто виробники не вказують нічого.

Це означає, що абсент відповідає європейським нормам (туйону там менше 10 мг / кг, а от скільки точно, 0 або 9,9, залишається тільки здогадуватися). Як же правильно пити абсент?

Правильно пити абсент прийнято з широкого, сужающегося донизу склянки. Оскільки це досить гіркий напій, то всі способи його споживання зводяться до того, щоб зменшити цю гіркоту. Традиційний спосіб (французька) полягає в тому, що перед тим,
як пити абсент в нього ллють холодну воду через шматочок цукру, що лежить на спеціальній ложечці з отворами. Цукор розчиняється, потрапляє в напій і змішується з ним.

Припускають, що солодка вода підсилює дію туйону. При змішуванні її з абсентом останній каламутніє і набуває райдужний жовто-зелений колір.

Оптимальне співвідношення — 5 частин води на 1 частину абсенту. Цей ритуал має не меншу привабливість ніж незвичайний смак напою і його збудливу дію.

Останнім часом частіше використовують дещо інший варіант пиття абсенту (чеський спосіб): у чайну ложку кладуть трохи цукру, потім в ложку наливають абсент, підпалюють його і чекають розплавлення цукру. Отриману карамель швидко виливають у келих з абсентом і розмішують.
Цей спосіб небезпечний тим, що абсент у склянці може легко загорітися, тому необхідно застосовувати його обережно. Якщо ви п’єте абсент в чистому вигляді, але сильно охолодженим, то можна вважати, що ви правильно п’єте абсент. Однак цей спосіб, швидше, на любителя або навіть «професіонала».

Нарешті, перебити гіркий смак абсенту можна часточкою-лимона.

Як правильно пити абсент?