як зібрати самогонний апарат

Конструкція — для нагріву браги або іншого спиртовмісної сировини, наприклад вина;
— Для з’єднання ємності з холодильником і підведення / відведення води. Тепер докладніше про кожному компоненті. 1. Переженемо ємність або — куб.

В якості ємності для самогонного апарату найпростіше використовувати скороварку, вона спочатку має гарну герметичністю і легкої доступністю. У скороварках передбачені спеціальні штуцери для стравлювання надлишкового тиску.

З штуцера можна викрутити клапан, тим самим отримавши відпові для випуску пари.

Штуцер з’єднується з холодильником за допомогою шланга або металевої трубки. Як виглядає стара радянська скороварка, підходяща для переобладнання її під самогонний апарат:

Підійде і будь-яка інша ємність з нержавійки, міді або алюмінію, головне щоб вона була герметичною. Наприклад пивний кег, похідний термос, молочна алюмінієва фляга і т. д. 2. Холодильник. Він же змійовик.

Для невеликих обсягів найпростіше використовувати лабораторний кульковий або прямоточний холодильник, т.
к. його найпростіше дістати, він продається в будь-якому магазині з лабораторною технікою і коштує не дорого. Так само в магазинах з лабораторної технікою можна купити готовий скляний перегінний апарат, тільки в побутових умовах його використання буде не досить практично, т. к. скло дуже крихкий матеріал. До того ж скло хімічно інертно, т.
е. не утворює ніяких шкідливих сполук і запахів при контакті з гарячим спиртовим паром під час перегонки браги. Крім скляного холодильника, не менше доступною і перевіреної конструкцією є змійовик. Його можна виготовити наприклад з мідної трубки.

Добре підійде трубка для кондиціонерів і до того ж її можна купити на будь-якому будівельному ринку або магазині, коштує дешевше ніж лабораторний холодильник і конструкція самогонного апарата виходить надійніше і практичніше, але доведеться побільше попрацювати руками. Сама елементарна конструкція — це змійовик вставлений в будь-яку ємність, яка легко піддається обробці, наприклад пластикову сулію з під питної води, об’ємом 5-10 літрів.
Місця входу і виходу трубки в / з ємності герметизуються. Подача охолоджуючої рідини знизу.

Конструкція складніше — це металева трубка, наприклад мідна, вставлена ​​всередину будь-якого шланга більшого діаметру. З боків шланг герметизується, щоб охолоджуюча рідина не виливалася.
На зображенні нижче показана найпростіша реалізація такого змійовика, стрілками показані основні вузли:

Можна зробити красивіше і понадежнее за допомогою сантехнічних аксесуарів: 3. Сполучні шланги. Для з’єднання перегінній ємності і холодильника можна виготовити перехідник з мідного або нержавіючої трубки, або скористатися
силіконовим шлангом. Якщо ви вибрали шлаг, то використовуєте тільки силіконові шланги.

Силікон сам по собі інертний матеріал і не вступає в реакцію з гарячим спиртовмісним паром і не передає йому ні смаку ні запаху на відміну від гумових шлангів, після яких самогон робить жахливо смердючим. Силіконові шланги можна купити в магазині лабораторної техніки. Відрізнити силікон від гуми можна по горінню.

Силікон горить без кіптяви і від нього залишається білий попіл, а гума навпаки коптить і залишає чорний нагар. У більш складних конструкціях самогонних апаратів можуть використовуватися різні додаткові вузли для поліпшення якості одержуваного продукту (сухопарник, краплевловлювачі і т. д.), або для зручного контролю і спостереження за процесом перегонки (термометри, барометри, діоптри). Який апарат краще збирати залежить від того, що ви хочете на ньому отримати, наприклад для отримання спирту сирцю найкраще використовувати великі ємності з нержавіючої сталі, для отримання фруктових та ягідних дистилятів добре використовувати мідну ємність і змійовик, а перегонку зернового сусла можна здійснювати тільки парою або на водяній або інший бані, щоб сусло не підгоріло, без парогенератора не обійтися.

І на останок. Як можна гнати самогон взагалі без самогонного апарату! Для цього знадобиться відро, каструля і шматок плівки, бажано харчової.

У відро заливається брага, на поверхню браги опускається каструля (вона повинна плавати на поверхні), зверху відро накривається плівкою з невеликим провисом, щоб налити зверху на плівку холодної води. Робимо збоку отвір в плівці (для зв’язку з атмосферою) і ставимо відро на слабкий вогонь.

Пари будуть конденсуватися про внутрішню поверхню плівки, а за рахунок провисання будуть капати по центру, прямо в каструлю. У міру нагрівання охолоджуючої води на зовнішній поверхні плівки, її можна замінити на холодну за допомогою гуртки.

Як зібрати самогонний апарат