як зробити булочки

Нещодавно потрібно було зробити велику кількість булочок, але однієї форми дуже не хотілося випікати. Потрібно було достатня різноманітність, щоб сподобалися булочки і діткам.

В інтернеті натрапила на книжку для профучилища Покрокові інструкції з формування булочок По ній я якраз і зробила кілька видів. Думаю, що кому-небудь і стане в нагоді даний матеріал.

Булочки робила за рецептом
Булочка Лебідь З шматочка тіста сформувати кульку і розкачати у формі кола. Скласти цей круг навпіл.

По лінії згину на відстані від згину 3 мм ножицями відрізати тонку смужку, що не дорізаючи до кінця. Це буде шия з головою.

Зробити по низу напівкіл невеликі надрізи. Булочка Грибок З шматочка тіста сформувати кульку і розкачати у формі кола.
Розрізати круг на 3 частини: 1 трикутник по центру і 2 півкола. Покласти на пергамент трикутник, на нього зверху один півколо капелюшок, на нижньому півколі зробити надрізи, покласти на основу грибка і трохи розсунути це буде травичка. Плюшки з джемом Кругла відкрита: Розкачати невелике коло, посередині вирізати коло поменше це буде підстава.

Круглу смужку скласти вісімкою, Азат навпіл і укласти зверху на основу.
Заповнити всередині джемом. Ще один варіант з джемом. Зробити надрізи хрест на хрест, в середину покласти джем і закрити теж хрест на хрест, простягнувши в розрізи протилежні краю.

Булочка Тюльпан Розкачати з тіста прямокутник (за бажанням змастити маслом і посипати цукром і корицею).
Скатать рулетиком. У рулету зробити два наскрізних поздовжніх розрізу, що не дорізаючи до середини 1-2 см. Отримані смужки з боку одного з’єднати, щоб вийшла петля. Інші два кінця розгорнути зрізом вгору і покласти краєм під вийшла петлю.

Булочка Хризантема Скатать з кульки тесту довгий джгутик і згорнути його равликом. Ножицями зробити надрізи по всій равлику.

При бажанні посипати цукром. Плюшки Викрутка, Метелик, Гребінець
Розкачати з тіста прямокутник (за бажанням змастити маслом і посипати цукром і корицею).

Скатать рулетиком. У рулетики зробити наскрізний розріз від одного краю до іншого, не розрізаючи до кінця 2 см.

Вийшло отвір трохи розсунути. Плюшка Метелик Розкачати з тіста прямокутник (за бажанням змастити маслом і посипати цукром і корицею). Скатать рулетиком.

У рулету підігнути краю до Ценрт, щоб вони з’єдналися посередині рулету. З двох кінців зробити надрізи, не розрізаючи до кінця. Заготівлю за розрізами розгорнути шару вгору.

Плюшка Гребінець Розкачати з тіста прямокутник (за бажанням змастити маслом і посипати цукром і корицею).
Скатать рулетиком. У рулету зробити по всій довжині надрізи, що не дорізаючи до кінця протилежної сторони. Повернути рулет так, щоб нерозрізані сторона виявилася внизу.

По черзі відгинати зубчики в різні боки, щоб вони чергувалися.
Плюшка Серце Розкачати невелике коло, змастити його олією, посипати цукром і корицею і згорнути рулетом.

Скласти рулет навпіл і у кінця, де з’єднаються два протилежних закінчення, трохи притиснути їх рукою. З іншого боку зробити надріз, не доходячи до підстави 2-3 см. Розрізані частини вивернути назовні, як би розкриваючи.

Ну ось начебто все!

Як зробити булочки