як зробити суші в домашніх умовах

Інгредієнти для рецепта — Як приготувати суші в домашніх умовах (роли): 2 ст. л. японського оцту
2,5 ст. л. цукру
2 ч. л. солі
васабі норі Рецепт приготування — Як приготувати суші в домашніх умовах (роли): Приготування суші один із способів познайомитися із загадковою культурою Країни висхідного сонця, самураїв, імператорів, літаючих мечів і драконів. Рецепти японської кухні грунтуються на рисі, морепродуктах і соєвому соусі.

Саме ці базові інгредієнти використовуються в приготуванні японського фастфуду (суші, роли і сашимі). Хоча з точки зору справжніх майстрів приготування суші це блюдо важко назвати фастфудом:
приготування суші це ціла наука і тривала церемонія. Рецепт суші в класичному виконанні увазі під собою використання сирої риби, але я не ризикнула її купити. Одна справа, коли живеш на узбережжі моря і їж свіжовиловлену рибу, а інше йдеш і купуєш її в магазині.
Скільки дана риба їздила по складах, магазинах і лежала на прилавку невідомо. Саме по собі приготування суші в домашніх умовах досить просте, головне — правильно підібрати
інгредієнти для суші.

Отже, для приготування знадобляться
продукти для суші Японський оцет. Якщо немає можливості його купити, то можна приготувати самому. Для цього потрібно перемішати до розчинення 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. солі в 1/3 чашки столового або яблучного оцту.
Васабі.

Ця дуже гостра паста з японського хрону використовується для приготування суші-ролів. Так само васабі додають в соєвий соус при поїданні суші.

Гарі. Це маринований і дуже тонко нарізаний імбир.

Його подають до суші і використовують для очищення неба від смакових відчуттів з’їденого страви, їдять перед тим, як почати їсти інше блюдо. Норі Японський рис для суші.

Це спеціальний рис, який містить велику кількість клейковини, що дозволяє суші тримати форму. Рис маленький, круглий.

Якщо Вам не вдається купити спеціальний рис, то можете спробувати приготувати з краснодарського рису, наприклад. Я не пробувала, але він найбільше схожий на японський
форель і свіжий огірок.
Ну і, звичайно ж, не обійтися без спеціального набору, який створить потрібну атмосферу насолоди.

Ще необхідно зауважити, що дуже важливим є наявність спеціального бамбукового килимка для згортаючи суші —
макису. Без макису суші згортаються не надто щільно, що впливає на їх смакові якості. Отже, готуємо
домашні суші: рис ретельно промити під холодною водою до тих пір, поки з нього не стане стікати прозора вода повинна вимитися рисова пудра.

Потім рис залити холодною водою в пропорції 1:1.
Т. е. якщо у нас взято 2 склянки рису, то його необхідно залити 2 склянками води. Рис довести до кипіння, закрити кришкою і варити на сильному вогні 1 хвилину. Потім вогонь зменшити, і варити рис 15-20 хвилин, поки вода повністю не випарується.

Зняти з вогню і, не відкриваючи кришку, дати постояти 10 хвилин.
Тим часом, поки рис коштує, приготувати суміш для заправки рису. Для цього в 2 ст. л. японського оцту розмішати до майже повного розчинення 2,5 ст.

л. цукру і 2 ч. л. солі. Рис викладіть у велику широку посуд і увагу! Не перемішуючи, додайте приготовлену суміш у Розподіліть її рівномірно, акуратно перевертаючи рис швидкими рухами за допомогою дерев’яної лопатки.

В іншому випадку рис може перетворитися на кашу. Рису дати трохи охолонути, щоб далі можна його було брати руками. Тепер будемо роли скручувати. Для цього на Макусій кладемо лист норі пухирчатою стороною вгору, а горизонтальними линями на норі паралельно стебелькам бамбука.
Не лякайтеся, що норі такі сухе і ламке.

Коли на них потрапить рис, то вони стануть дуже еластичними і будуть прекрасно згортатися. Викладаємо руками, змоченими в холодній воді, Це робиться для того, щоб рис не прилипав до рук.
Необхідно руки змочувати щоразу, перш ніж взяти нову порцію рису. Рівномірно розподіляємо рис по норі, залишаючи з одного краю близько 0,5-1 см для того, щоб рис не заважав скріпити норі після скручування.

Наносимо посередині тонким шаром васабі. Увага!!

Васабі дуже гостре, потрібно наносити дуже тонко, ретельно розмазуючи.
Форель і огірки нарізаємо тонкими прямокутниками. Викладаємо на Починаємо скручувати за допомогою бамбукового килимка.

Ось так приблизно виходить. Скручувати потрібно дуже щільно, щоб не залишалося порожнеч з повітрям. Після того, як скрутили, беремо наступний лист норі і наступну порцію рису.
Всі повторюємо до тих пір, поки рис не закінчиться.

Виходять ось такі довгі скручені роли. На дотик вони повинні виходити щільними, а не м’якими.

Далі беремо самий гострий ніж і нарізаємо на 6-7 шматочків. Ніж кожного разу необхідно промивати під холодною водою, інакше рис буде прилипати і заважати різати. Японські суші (роли) готові!

СМАЧНОГО! Ще рецепти з фото в розділі «.

Як зробити суші в домашніх умовах