якою стороною класти норі

Рис відварити. Для приготування 125 г рису потрібно 250 мл. води. Перед приготуванням ретельно промийте рис холодною водою, поки вода не стане прозорою. Промитий рис варіть на сильному вогні до закипання, потім накрийте кришкою і варіть вже на слабкому вогні 20 хв, не піднімаючи кришки.

Зніміть каструлю з вогню і залиште закритою ще на 10 хв.

Рис бажано заправити. Для цього в 2 ст. л. японського оцту розмішати до майже повного розчинення 2,5 ст. л. цукру і 2 ч. л. солі. Додати заправку в Перемішати рис дерев’яною лопаткою легкими ріжучими рухами знизу вгору (інакше рис перетвориться на кашу) і злегка остудити, але не ставити в холодильник. Замість японського оцту в рис можна додати приправу для суші.

Розстелити харчову плівку на бамбукову рогожу (килимок) і покласти половину листа водоростей норі гладкою стороною вниз.
Намочити руки у воді з лимоном і викласти рівним шаром рис по всій поверхні листа, зробивши невелике зміщення вперед (з одного боку норі 1 см водоростей не покривають рисом для того, щоб рис не заважав скріпити норі після скручування, з іншого рис перекриває норі нахлестом 1 см).

Перевернути лист водоростей з рисом, при цьому рис опиниться на покритою плівкою рогожі. Покласти по центру норі вершковий сир Філадельфія.
Повинна вийти смужка із сиру шириною близько 2-х сантиметрів.

Взяти авокадо, розрізати навпіл, очистити шкірку, нарізати часточками. Часточки викласти на сир. Після наповнення ролу почніть його акуратно скручувати за допомогою бамбкового килимка. Скручувати потрібно дуже щільно — так, щоб утворився щільний брусочок з ролу. Кількість начинки повинно бути таким, щоб край норі без рису повністю закрився виступаючим рисом на іншому краї норі, зробивши місце склейки непомітним.

Лосось нарізати тонкими скибками і викласти поперек бруска на бамбуковому килимку впритул один до одного, після чого загорнути в них рол, щоб він цілком був покритий рибою. Риба повинна облягати рол щільно, тому при загвинчування необхідно злегка натискати на килимок. Взяти гострий ніж і нарізаємо брусочок з ролу на 6-7 шматочків. Ніж кожного разу необхідно промивати під холодною водою, інакше до нього буде прилипати Після того, як скручений перший лист норі і зроблена перша партія ролів, взяти наступний лист і наступну порцію рису. Всі повторювати до тих пір, поки не закінчиться
Сервірувати з імбиром, соєвим соусом і васабі.

Зверніть увагу, що васабі дуже гострий соус. Щоб блюдо і настрій не були зіпсовані, необхідно спробувати на невеликій кількості.

На правах реклами.

Якою стороною класти норі