Куди сходити в Талліні

Продовжую свою розповідь про наш. Оглянувши пам’ятки Талліна і його Старого міста, не погано б і підкріпитися. Говорячи про ресторанах
Талліна, на пам’ять приходять наступні ресторани: ресторан Бальтазар, ресторан Любек, ресторан Майасмокк і ресторан Пепперсакс. Звичайно ж не можна про них не сказати пару пропозицій.

Почнемо поспіль. Ресторан Бальтазар. Він розташований прямо на Ратушній площі, в самому серці Талліна, безпосередньо
в середньовічній будівлі Ратушній аптеки. Їх вікон ресторану видно Ратушна площа.

Інша його назва — часниковий ресторан.
Як ви напевно, мої читачі, вже здогадалися, часник відіграє головну роль у стравах, пропонованих рестораном.

Часник можна виявити
в будь-якій частині меню, починаючи з закусок і закінчуючи десертами. Ресторан був названий на честь знаменитого письменника і хронікера,
Бальтазара Руссоу.

Саме в цьому будинку були написані його геніальні «Хроніки Лівонії». У них він описує «життя Естонії» і «життя в Естонії»
в 12-дванадцятому століттях.
Тепер розповім вам про ресторан Любек.

Ресторан Розташований на вулиці Pikk (Пикк) 43. Знаменитий він завдяки відкритій кухні Любека,
в якій різні страви смажаться на потріскують вугіллі і де кожен відвідувач може спостерігати за приготуванням їжі, для того щоб переконатися,
що страви дійсно свіжі і виглядають апетитно. Спостерігати за приготуванням дуже интерестно, вогонь у каміні, м’яке полум’я свічок,
середньовічна атмосфера в напівтемряві — все це створює дивовижну атмосферу.

Всі страви ресторану, приготовані за середньовічними рецептами, подаються на величезних блюдах. Ресторан Майасмокк, наступний в моїй розповіді.
Розташований він все на тій же вулиці Пикк 16 і як наслідок, теж неподалік
від мальовничої Ратушній Площі. Красиве старовинна будівля знамените тим, що раніше в ньому виробляли чудове печиво і марципан. Кстате, збираючись у дорогу назад не забудте взяти своїм близьким за їстівного марципанові сувеніру.

Відволікся, але повернемося до ресторану. Тепер там розташовується витончений ресторан в класичному естонському стилі. Ресторан пропонує скуштувати страви місцевої національної кухні
у супроводі класичної естонської музики.

Останній у списку, але не за значенням це ресторан Пепперсакс. Назва цього ресторану походить від прізвища одного з власників будинку,
в якому він розташований. В шістнадцятому столітті будинок належав двоняніну Гансу Пепперсаку, чиє прізвище перекладається як «мішок з перцем».

У той час серед дворян було прийнято придумувати для простих бюргерів різні прізвиська залежно від їх професії. Наприклад, бакалійників називали «перцевими мішками», а ремісників «рушниками». Але дід Ганса Пепперсака всупереч цьому взяв прізвисько
як прізвище, оскільки не бачив сенсу соромитися професії, яка іноді приносила величезні відсотки чистого доходу. Що ж качається сучасний ресторану, то він походить від старого кафе «Гноом», що розташовувався в цьому ж будинку.

У двадцяті роки це міні-кафе з шістьма столика користувалося великою популярністю серед літніх жінок.
Перетворення кафе в гігантський комплекс відбулося в 1979 році.

Будівлі у внутрішньому дворі були знесені,
і замість них було споруджено нове велика будівля теперішнього ресторану. Так само був відновлений великий хол ресторану, а інтер’єр виконаний в традиціях
старого бароко і обставлений бідермайєрских меблями.

Трохи копнувши історію Талліна я познайомив вас з його ресторанами, які, на мою думку, можна відвідати. Але моя історія була б не повною
якби я не рессказал вам про пивному ресторані BeerHouse.

Відвідавши його раз, ми кожен день заходили в нього пропустити стаканчик справжнього
естонського пива. Про нього я розповім одтельний розповідь.

А кому не интерестно, той може прямо зараз дізнатися про те як ми влаштували.

Куди сходити в Талліні?