Що таке тапіока

Тобі подобається пудинг з тапіоки? Дивлячись на нього, ти не повіриш, з чого він приготований і що з ним робили, перш ніж він став пудингом на твоєму столі! Тапіоку отримують з коріння великого чагарнику, поширеного в теплих країнах.

Чагарник називають маніока, або кассава по-англійськи, а також юка, або мандіока. Коріння маніоки містять приблизно 33% крохмалю і 67% води, і потрібно багато часу, щоб з коріння приготувати їжу.

Спочатку їх миють і чистять, потім на три-чотири дні опускають у казан або просто в річку. Можуть також розтерти на тертці без попереднього отмоканія, отримуючи пастообразную масу.

Пасту обсмажують і їдять або висушують і роблять з неї борошно. Для приготування тапіока розтерту масу ретельно перемішують з дуже чистою водою і прибирають.

Чисті зерна крохмалю поступово осідають на дно, а вся грязь зливається. Потім витягується крохмаль і заново змішується з водою цей процес може повторюватися чотири п’ять разів.
Коли крохмаль стає досить чистим, його розсипають на металевому посуді, яку ставлять на повільний вогонь. Під час приготування крохмаль постійно перемішують. З часом крохмаль утворює невеликі грудочки.

Після приготування чистий крохмаль називають тапіока. Тепер ти знаєш, що коріння чагарника проходять тривалу переробку, перш ніж стати твоєю їжею.
Більшу частину тапіоки американці отримують з Бразилії, з Мадагаскару і Яви.

Чистий крохмаль з маніоки, що не оброблений на вогні, відомий в США як борошно тапіоки. Її застосовують при обробці бавовняних виробів, у виробництві клею, наприклад для поштових марок, і для інших цілей.

Що таке тапіока?