Звідки з'явилося морозиво

Відповідь на питання Звідки з’явилося морозиво досі не має чіткої відповіді. Якщо запитати дитину, звідки морозиво з’явилося, то в більшості випадків він відповість або з холодильника, або з магазину. Більшість дослідників вважає, що в багатьох регіонах світу існували власні традиції приготування охолоджених напоїв і страв, обумовлені кліматичними умовами і рівнем розвитку цивілізації.

Найбільш ранні згадки про охолоджених фруктових соках, змішані з льодом або снігом, ставляться до Китаю.

Ці попередники морозива були відомі там вже більше трьох тисяч років. Вважається, що Марко Поло привіз до Італії в кінці тринадцятого століття, звідки морозиво поширилося спочатку по Європі, звідки воно вирушило і до Америки. Для охолодження і заморожування фруктових соків стали використовувати не тільки сніг, а й селітру.

Це дозволило поширити
і за більш теплим країнам. До кінця 17 століття у Франції налічувалося близько двохсот п’ятдесяти кондитерів, кожен з яких мав свій рецепт приготування морозива. Найбільш відомим є рецепт кулінара Тірсена.

Він придумав рецепт замороженого крему, в який входили молоко і вершки. Перше кафе-морозиво Прокоп з’явилося в Парижі в 1660 році. Примітно, що це в цьому кафе продається морозиво і донині. Місто Пломбьер де Лем є батьківщиною вершкового морозива, який подальшому назва пломбір
До середини 18 століття морозиво з’явилося у продажу не тільки влітку, а протягом всього року в багатьох європейських країнах.

У Росії морозиво за новими рецептами було доступно, зрозуміло, тільки забезпеченим людям.
У кухарських книгах цього періоду Новітня і повна куховарська книга і Старовинна російська господиня, ключниця і кухарка з’явилися рецепти приготування морозива з фруктів, вершків, шоколаду, яєць.

Більшість населення користувалося дідівським способом приготування морозива. Для цього заморожувався тонкий шар молока в блюдечках, потім складався в стопки. Цей спосіб зберігання молока використовується до цих пір.

Другий варіант старорусского морозива заморожений сир зі сметаною. У 1843 році в Англії Ненсі Джонсон винайшла і запатентувала пристрій для виробництва морозива ручної фризер, за допомогою якого охолодження морозива стало легшим.

Даний патент вона продала американцям і в 1851 році в Балтіморі була випущена перша партія морозива, виготовлена ​​промисловим способом. 1774. Нью-Йорк.

З’явилася перша реклама в газеті морозива. 1897. Запатентована формочка для морозива і ложка Альфредом Кралля.

1904. З’явилася перша трубочка з морозивом. 1926. Винайдено першу мороженица для механічної заморозки морозива. У Радянському Союзі початком випуску морозива вважається 1932.

Саме тоді в Москві, на молочному комбінаті 2 з’явився цех з виробництва морозива.
З 1945 року в інституті холодильної промисловості була створена спеціальна лабораторія, одним з основних завдань якої стала розробка технологій виробництва морозива, звідки ці технології поширювалися по всьому Радянському союзу. фото: Stock.

XCHNG; gabriel183.

Звідки з’явилося морозиво?